Hundfoder - En hel del rörande Hundfoder


Hundmat för allergiska hundar

Hundmat för allergiska hundar

Många hundar är allergiska, intoleranta eller överkänsliga för olika sorters mat. Det finns också vissa livsmedel som vi människor tycker är jättegoda men kan vara livsfarliga för hundar. Du ska aldrig ge en hund choklad . Detta beror på att choklad innehåller teobromin som är farligt för hundar. Ju mörkare chokladen är desto med teobromin. Hundens hjärta men även nervsystem överstimuleras vilket kan ta livet av hunden.

Andra saker som hundar inte ska äta är lök, vitlök, alkohol, tobak, kaffe, vindruvor, russin, nötter (främst macadamianötter). Lök och vitlök till exempel påverkar hemoglobinet i de röda blodkropparn. Nikotinet i tobaken kan ge förgiftningssymptom.Glutenallergiska hundar

Glutenallergiska hundar

För glutenallergiska hundar ersätts vete, havre och korn i hundfodret med ris och majs vilket även säkerställer en bra balans på fibrer och håller magen i trim.

Laktosintoleranta hundar

Många hundar är laktosintoleranta vilket för att de inta ska få i sig mjölkprodukter. Det finns dock laktosfria mjölkprodukter som kan fungera för dessa hundar.

Proteinallergiska hundar

Att vara proteinallergisk är inte helt ovanligt för hundar vilken för att de inte ska äta t.ex. kött. Det finns torrfoder som innehåller sönderdelat protein, hydrolyserade protein, vilket brukar fungera för de flesta proteinallergiska hundar.